PANDUAN UNTUK MEMBAYAR MELALUI PAYMENT GATEWAY UPM | OFFICE OF THE LEGAL ADVISOR
» PAYMENT GATEWAY » PANDUAN UNTUK MEMBAYAR MELALUI PAYMENT GATEWAY UPM

PANDUAN UNTUK MEMBAYAR MELALUI PAYMENT GATEWAY UPM

Untuk makluman tuan/puan, Universiti mensasarkan pembayaran hutang Universiti melalui Sistem Payment Gateway dilaksanakan sepenuhnya mulai tahun 2024.

Nota:-

• Sila gunakan pelayar chrome bagi memastikan kelancaran pembayaran.
  • Sila hubungi pegawai bertanggungjawab jika tiada pengetahuan berkenaan maklumat invois.

BAYARAN BALIK PASCA SISWAZAH/GRF

BAYARAN BALIK PECAH KONTRAK STAF

Bagi kelancaran proses pembayaran dan pengeluaran resit rasmi pembayaran yang dilakukan oleh tuan/puan, tuan/puan diarahkan untuk membuat pembayaran melalui Sistem Payment Gateway yang boleh dicapai melalui pautan di bawah:

1.    Sila tuan/puan klik pada butang "BUAT BAYARAN/MAKE PAYEMENT";

2.    Sila tuan/puan isi ruangan “BAYARAN KEPADA/PAYMENT FOR” dengan klik pada pilihan “BAYARAN BALIK PASCA SISWAZAH/GRF

3.    Sila masukkan “NAMA PEMBAYAR/PAYER NAME” dan “NO. INVOIS/INVOICE NO.” seterusnya klik butang “SEMAK” bagi menyemak maklumat yang dimasukkan tepat;

4.    Sila lengkapkan maklumat yang ditandakan *;

5.    Sila klik pada butang "BAYAR/PAY" untuk transaksi selanjutnya; dan

6.    Resit Rasmi Pembayaran akan dijana dan diemelkan kepada tuan/puan sejurus transaksi pembayaran selesai.

1.    Sila tuan/puan klik pada butang "BUAT BAYARAN/MAKE PAYEMENT";

2.    Sila tuan/puan isi ruangan “BAYARAN KEPADA/PAYMENT FOR” dengan klik pada pilihan “BAYARAN GANTIRUGI PECAH KONTRAK STAF

4.    Sila lengkapkan maklumat yang ditandakan *;

5.    Sila klik pada butang "BAYAR/PAY" untuk transaksi selanjutnya; dan

6.    Resit Rasmi Pembayaran akan dijana dan  diemelkan kepada tuan/puan sejurus transaksi pembayaran selesai.

UNTUK PERTANYAAN LEBIH LANJUT, BOLEH HUBUNGI:-

BAYARAN BALIK PASCA SISWAZAH/GRF